Over autisme

Autisme is een pervasieve ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door beperkingen in de sociale interactie, de communicatie en zich steeds herhalend gedrag. De stoornis is al aanwezig voor de geboorte, maar is op zeer jonge leeftijd vaak nog niet duidelijk te diagnosticeren. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Autisme

Ook hierover zal ik geen verdere informatie geven.
Autisme kwam op een gegeven moment op ons pad. Veel wisten we hier niet vanaf, maar in de loop der jaren hebben we veel geleerd.

Autisme wordt niet genoemd als onderdeel van NBS, toch komt het bij meerdere kinderen met NBS voor. Dus of het een losstaand iets is of toch een onderdeel, laat ik in het midden. Vaststaat dat wij ermee te dealen hebben en daardoor zal het ook een onderdeel van mijn blogs vormen.

Het grappige is dat wij, net als veel anderen, een heel ander beeld van autisme hadden, dan we nu hebben, nu we er meer over weten.
Door meer te weten te komen over autisme, kun je het ook veel beter herkennen bij andere mensen en kom je erachter dat bijna elk mens wel enkele autistische trekjes heeft.

Plaats een reactie